Māra Dūma
Dr. sc. ing.Amats
- Pārtikas institūts - asociētā profesore; vadošā pētniece
Pieņemšanas laiki
- O
14:00 - 16:00, 169. vai 171.telpa
Pirms konsultācijas lūdzu iepriekš pieteikties, rakstot epastu.
Studiju kursi
- Neorganiskā un analītiskā ķīmija I
- Ķīmija
- Neorganiskā un analītiskā ķīmija II
- Pārtikas zinātnes pamati
Zinātniskās publikācijas
- Biologically active compounds in wild and cultivated cranberries and blueberries / Viesturs Kreicbergs, Mara Duma, Baiba Ozola, Velga Mikelsone
- Determination of tomato quality with hyperspectral imaging / I. Alsiņa, M. Dūma, L. Dubova, R. Alksnis, L. Dučkena, I. Erdberga, T. Harbovska, A. Avotiņš
- Non-destructive detection of tomato maturity / Reinis Alksnis, Ina Alsina, Laila Dubova, Tetiana Harbovska, Mara Duma
- Non-destructive quality evaluation of 80 tomato varieties using Vis-NIR spectroscopy / Lilija Duckena, Reinis Alksnis, Ieva Erdberga, Ina Alsina, Laila Dubova, Mara Duma
- Atstarošanas spektru izmantošana tomātu augļu kvalitātes novērtēšanā = Use of reflectance spectra in tomato fruit quality assessment / I. Alsina, M. Dūma, L. Dubova, R. Alksnis, L. Dučkena, I. Erdberga, T. Harbovska, A. Avotiņš
- Phytochemicals in tomatoes / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova
- Ceļvedis tomātu augļu izvēlē = Roadmap for tomatoes' fruit choice / Lilija Dučkena, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Baiba Buša, Kristiāna Skutele, Tetiana Harbovska, Ieva Erdberga, Māris Bērtiņš, Reinis Alksnis, Ansis Avotiņš, Guna Dūda-Kraukle, Evita Gūtmane, Edgars Gūtmanis
- Changes in greenhouse grown tomatoes metabolite content depending on supplemental light quality / Ina Alsina, Ieva Erdberga, Mara Duma, Reinis Alksnis, Laila Dubova
- Nutritional benefits of different colour and size tomatoes / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Possibilities of cucumber powdery mildew detection by visible and near-infrared spectroscopy / I. Alsiņa, G. Bimšteine, L. Dubova, J. Kaņeps, K. Kviesis, B. Bankina, M. Dūma, A. Avotiņš
- Veģetācijas indeksu izmantošana siltumnīcā audzētu lapu dārzeņu augšanas un attīstības novērtēšanā = Use of vegetation indices in assessing the growth and development of greenhouse grown leaf vegetables / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Ansis Avotiņš
- Quality of different coloured tomatoes depending on the growing season = Dažādu krāsu tomātu kvalitāte atkarībā no audzēšanas sezonas / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Diāna Gavare, Ieva Erdberga
- Non-destructive assessment of dietary antioxidants of greenhousegrown tomato (Solanum lycopersicum L.) fruits / Reinis Alksnis, Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova
- Nutritional benefits of different colored and size tomatoes / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Reinis Alksnis, Ieva Erdberga
- Quality of the creamy honey with rowanberry / Anita Blija, Mara Duma, Evita Straumite, Liga Skudra, Marita Skudra, Janis Vainovskis, Janis Kronbergs
- Sūkalu valorizācija laktozes pārstrādes produktu ieguvei : promocijas darba kopsavilkums zinātnes doktora (PhD) zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas un dzērienu tehnoloģijās = Valorisation of Whey for Lactose Recycling Products Production : summary of the doctoral thesis for acquiring a doctor of science (PhD) in food and beverage technologies / Kristīne Majore ; darba vadītāja Dr.sc.ing. Inga Ciproviča ; darba recenzenti: Dr.sc.ing. Māra Dūma, Dr.habil. Grazina Juodeikiene, Dr.biol. Armands Vīgants ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Dynamics of tomato yield and its quality under different types of lighting / leva Erdberga, Ina Alsina, Laila Dubova, Mara Duma, Diana Gavare
- Antioxidant content of dark colored berries / B. Ozola, M. Dūma
- Quality evaluation of creamed rapeseed honey with rowanberries / A. Blija, M. Dūma, E. Straumite, L. Skudra, M. Skudra, J. Vainovskis, J. Kronbergs
- Lighting source as cause of changes in cucumbers’ physiology and morphology / I. Alsiņa, L. Dubova, M. Dūma, I. Erdberga, I. Augšpole, D. Sergejeva, A. Avotiņš
- Changes in the biochemical composition of tomato fruit under the influence of illumination quality / Ieva Erdberga, Ina Alsina, Laila Dubova, Māra Dūma, Daiga Sergejeva, Ingrīda Augšpole, Ansis Avotiņš
- Chickpea aquafaba as egg substitute in meringue cookies / R. Ruska, P. Braksa, E. Straumīte, Z. Krūma, M. Dūma
- Quality of different colored tomatoes depending on growing season / M. Dūma, I. Alsiņa, L. Dubova, D. Gavare, I. Erdberga
- Antioxidant content of dark colored berries / B. Ozola, M. Dūma
- Suggestions for consumers about suitability of differently colored tomatoes in nutrition / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ingrida Augspole, Ieva Erdberga
- Industriālās siltumnīcas energo-ekoloģiskās modelēšanas pieeja = Energy-ecological approach of industrial greenhouse environment modelling / Sergey Rakutko, Ansis Avotiņš, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Comparison of lycopene and β-carotene content in tomatoes determined with chemical and non-destructive methods / I. Alsina, L. Dubova, M. Duma, I. Erdberga, A. Avotiņš, S. Rakutko
- Changes in the biochemical composition of tomato fruit under the influence of illumination quality / Ieva Erdberga, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Daiga Sergejeva, Ingrīda Augšpole, Ansis Avotiņš
- Industriālās siltumnīcas energo-ekoloģiskās modelēšanas pieeja / Sergey Rakutko, Ansis Avotiņš, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Pigments content in different processed edible wild plants / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma
- Bioactive compounds in ginger tea / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma
- Pigments content in different processed edible wild plants / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma
- Tomātu kvalitātes izmaiņas dažādos audzēšanas apstākļos / Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Daiga Sergejeva
- Suggestions for consumers about suitability of differently coloured tomatoes in nutrition / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ingrida Augspole, Ieva Erdberga
- Bioactive compounds in fresh and dried ginger root (Zingiber officinale) / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma, Viesturs Kreicbergs
- Tomātu kvalitātes izmaiņas dažādos audzēšanas apstākļos/ Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Daiga Sergejeva
- Nedestruktīvo un bioķīmisko metožu salīdzinājums tomātu augļu kvalitātes novērtēšanā / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Ingrīda Augšpole, Daiga Sergejeva, Ieva Erdberga
- Comparison of lycopene and β-carotene content in tomatoes determined with chemical and non-destructive methods / I. Alsina, L. Dubova, M. Duma, I. Erdberga, A. Avotiņš, S. Rakutko
- Bioactive compounds in herbal infusions / I. Augšpole, M. Dūma, B. Ozola
- Fleksiblajā iepakojumā termiski apstrādātu kartupeļu ēdienu kvalitāte uzglabāšanas laikā : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai = Quality of Potato Meals in Flexible Retortable Packaging During Storage : summary of the Doctoral Dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. / Aija Ruzaiķe ; promocijas darba vadītāja Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava ; promocijas darba konsultanti: Dr.habil.sc.ing. Lija Dukaļska, Dr.med.vet. Kaspars Kovaļenko ; oficiālie recenzenti: Dr.habil.sc.ing. Imants Atis Skrupskis, Dr.sc.ing. Māra Dūma, Dr.agr. Līga Lepse ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Evaluation of different lighting sources on the growth and chemical composition of lettuce / D. Sergejeva, I. Alsina, M. Duma, L. Dubova, I. Augspole, I. Erdberga, K. Berzina
- 70 Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mirkļi / sastādīja: Inga Ciproviča, Māra Dūma, Anita Blija, Daina Kārkliņa
- Bioactive compounds in herbal infusions / I. Augšpole, M. Dūma, B. Ozola
- Herbal teas as a rich source of phenolic compounds / Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ingmārs Cinkmanis, Baiba Ozola
- Salātu raža un tās kvalitāte dažāda gaismas spektrālā sastāva ietekmē / Daiga Sergejeva, Ina Alsiņa, Māra Dūma, Laila Dubova, Ansis Avotiņš, Kristīna Bērziņa
- Evaluation of different lighting sources on the growth and chemical composition of lettuce / D. Sergejeva, I. Alsina, M. Duma, L. Dubova, I. Augspole, I. Erdberga, K. Berzina
- Quality of tomatoes grown under LED lightning / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Ieva Erdberga, Ingrīda Augšpole
- Bioactive compounds in tomatoes at different stages of maturity = Bioloģiski aktīvie savienojumi tomātos atkarībā no nogatavināšanas pakāpes / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Sarkanā LED apgaismojuma ietekme uz salātu augšanu = Influence of red LED’s of growth of lettuce / Daiga Sergejeva, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Ingrīda Augšpole
- Herbal teas as a rich source of phenolic compounds / Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ingmārs Cinkmanis, Baiba Ozola
- Biogenic Elements & Basic Inorganic Chemistry / Baiba Ozola ; reviewer Dr.sc.ing. Māra Dūma ; Latvia University of Life Sciences and Technologies. Faculty of Veterinary Medicine.
- Potato processing by-product evaluation for microencapsulated phenolic compound production : summary of the Doctoral Dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. = Kartupeļu pārstrādes blakusproduktu izpēte mikrokapsulētu fenolu savienojumu ieguvei : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai / Igors Šepeļevs ; promocijas darba vadītāja Prof., Dr.sc.ing. Ruta Galoburda ; oficiālie recenzenti: Dr.sc.ing. Dalija Segliņa, Dr.agr. Ilze Skrabule, Dr.sc.ing. Māra Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Quality of tomatoes during storage / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Vistu olu eļļas ieguve un kvalitāte = Hen egg oil extraction and quality : promocijas darbs inženierzinātņu doktora (Dr.sc.ing.) zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas zinātnes nozares pārtikas produktu kvalitāte apakšnozarē / Aleksandrs Kovaļčuks ; promocijas darba vadītājs Māra Dūma ; promocijas darba konsultants Viesturs Kreicbergs ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Ķīmijas katedra.
- Quality of tomatoes during storage / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Nedestruktīvo un bioķīmisko metožu salīdzinājums augu analīzē / Daiga Sergejeva, Raitis Zeps, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma
- Phenolic profile of fresh and frozen nettle, goutweed, dandelion and chickweed leaves / Ingrida Augspole, Mara Duma, Baiba Ozola, Ingmars Cinkmanis
- Phenolic profile of fresh and frozen nettle, goutweed, dandelion, and chickweed leaves / Ingrida Augspole, Mara Duma, Baiba Ozola, Ingmars Cinkmanis
- Evaluation of biologically active compounds in fresh and dried vegetables and spices : summary of the doctoral dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. = Bioloģiski aktīvo savienojumu izvērtējums svaigos un kaltētos dārzeņos un garšaugos : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai / Līga Prieciņa ; [scientific supervisor: Daina Kārkliņa ; official reviewers: Dace Tirzīte, Valdis Kampars, Māra Dūma] ; Latvia University of Agriculture. Faculty of Food Technology.
- Vistu olu eļļas ieguve un kvalitāte : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai = Hen egg oil extraction and quality : summary of the doctoral thesis for the scientific degree of Dr.sc.ing. / Aleksandrs Kovaļčuks ; [promocijas darba zinātniskā vadītāja Māra Dūma ; promocijas darba zinātniskais konsultants Viesturs Kreicbergs ; oficiālie recenzenti: Imants Atis Skrupskis, Līga Skudra, Ida Jākobsone] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. [Ķīmijas katedra].
- Egg yolk oil as a source of bioactive compounds for infant nutrition / A. Kovalcuks, M. Duma
- Egg yolk oil as a source of bioactive compounds for infant nutrition / A. Kovalcuks, M. Duma
- The influence of microelements selenium and copper on the rye malt amylase activity and flour technological properties / K. Antoņenko, M. Duma, V. Kreicbergs, D. Kunkulberga
- The influence of microelements selenium and copper on the rye malt amylase activity and flour technological properties / K. Antoņenko, M. Duma, V. Kreicbergs, D. Kunkulberga
- Comparison of different chlorophylls determination methods for leafy vegetables / I. Alsiņa, M. Dūma, L. Dubova, A. Šenberga, S. Daģis
- Comparison of different chlorophylls determination methods for leafy vegetables / I. Alsiņa, M. Dūma, L. Dubova, A. Šenberga, S. Daģis
- Bioactive compounds in tomatoes at different stages of maturity / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova, I. Erdberga
- Changes of chemical composition of rhubarb during vegetation / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova
- Comparison of humic substances and microbiological preparations on the yield formation of lettuce / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma.
- The effect of egg yolk oil on the chemical, physical and sensory properties of mayonnaise / Aleksandrs Kovalcuks, Evita Straumite, Mara Duma
- Effect of processing on pigment content in spring wild plants / B. Ozola, I. Augspole, M. Duma
- The effect of egg yolk oil on the chemical, physical and sensory properties of mayonnaise / Aleksandrs Kovalcuks, Evita Straumite, Mara Duma
- The effect of seed coat color on the biochemical properties of runner beans (Phaseolus coccineus L.) seeds / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Liene Strauta, Māra Dūma
- Chemical composition of tomatoes depending on the stage of ripening / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova, I. Erdberga
- The effect of irrigation on the biochemical content of leafy vegetables / Solvita Zeipiņa, Ina Alsiņa, Līga Lepse, Māra Dūma
- Antioxidant activity in nettle (Urtica dioica L.) and garden orache (Atriplex hortensis L.) leaves during vegetation period / S. Zeipiņa, I. Alsiņa, L. Lepse, M. Dūma
- Artišoku raža un tās kvalitāte viengadīgā stādījumā = Yield and quality of artichoke in one-year plantation / Solvita Zeipiņa, Līga Lepse, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Antioxidant activity in leafy vegetables during vegetation period / Solvita Zeipiņa, Ina Alsiņa, Līga Lepse, Māra Dūma
- Chemical composition of tomatoes depending on the stage of ripening / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Leaf vegetables as source of phytochemicals / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Solvita Zeipiņa, Līga Lepse, Laila Dubova
- Solvent extraction of egg yolk oil from liquid egg yolk / Aleksandrs Kovalcuks, Mara Duma
- The effect of light spectrum on the content of pigments in Solanaceae vegetables / Ina Alsina, I. Erdberga, L. Dubova, M. Dūma, G. Gmizo
- Effects of mycorrhizal fungi glomus mosseae on the yield formation of tomatoes / Laila Dubova, Ina Alsiņa, Ligita Liepiņa, Māra Dūma
- Solvent extraction of egg oil from liquid egg yolk / Aleksandrs Kovalcuks, Mara Duma
- The changes of chemical composition of rhubarb during vegetation / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova
- The effect of irrigation on the content of ascorbic acid and antioxidant activity of leafy vegetables / S. Zeipiņa, I. Alsiņa, L. Lepse, M. Dūma
- Titrimetrisko metožu salīdzinājums askorbīnskābes satura noteikšanai dārzeņos = The comparison of titrimetrical methods for determination of ascorbic acid in vegetables / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Solvita Zeipiņa
- Leaf vegetables as source of phytochemicals / Mara Duma, Ina Alsina, Solvita Zeipina, Liga Lepse, Laila Dubova
- C vitamīna dinamika nātrēs (Urtica dioica L.) = Dynamics of ascorbic acid in nettles (Urtica dioica L.) / Solvita Zeipiņa, Ina Alsiņa, Līga Lepse, Māra Dūma
- Apūdeņošanas ietekme uz lapu dārzeņu un redīsu ražu un kvalitāti = The effect of irrigation on the leaf vegetables and radish yield and quality / Solvita Zeipiņa, Līga Lepse, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Selenium effect on rye malt quality = Selēna ietekme uz rudzu iesala kvalitāti / Kristīne Antoņenko, Viesturs Kreicbergs, Māra Dūma, Sandra Ozola
- The influence of copper on the rye malt quality / Kristina Antoņenko, Viesturs Kreicbergs, Mara Duma, Fredijs Dimins, Sandra Ozola, Vita Rudoviča
- Selenium influence on the rye malt falling number / K. Antonenko, V. Kreicbergs, M. Duma, D. Kunkulberga
- The influence of copper on the rye malt quality / Kristina Antoņenko, Viesturs Kreicbergs, Mara Duma, Fredijs Dimins, Sandra Ozola, Vita Rudoviča
- The impact of Glomus mosseae on the yield formation of onions / L. Dubova, I. Alsina, M. Duma
- Interaction of selenium and vitamin E in eggs and egg yolk oil / Aleksandrs Kovalcuks, Mara Duma
- The influence of different copper concentrations of the barley grains sprouting activity and content of total phenols / K. Antonenko, V. Kreicbergs, M. Duma
- Selenium's influence on rye malt quality / K. Antoņenko, V. Kreicbergs, M. Dūma, S. Ozola
- Comparison of different solvents for carotenoids extraction in vegetables / Mara Duma, Ina Alsina
- The influence of different copper concentrations on barley grain sprouting and the content of total phenols / K. Antoņenko, V. Kreicbergs, M. Dūma
- The effect of selenium on yield quality of lettuce / I. Alsiņa, L. Dubova, Z. Smiltiņa, L. Stroksa, M. Dūma
- The content of plant pigments in red and yellow bell peppers / Mara Duma, Ina Alsina
- Ar selēnu bagātinātu graudu kvalitatīvais novērtējums : promocijas darba kopsavilkums inženierzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas zinātnes nozarē / Māra Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte ; [darba zin. vad. Daina Kārkliņa] = The qualitative evaluation of grain fortified with selenium : summary of Doctoral thesis to obtain the Doctor's degree of Engineering sciences in branch of Food Science / Māra Dūma ; Latvia University of Agriculture. Faculty of Food Technology ; [scientific supervisor Daina Kārkliņa].
- The effect of selenium on yield quality of leaf vegetables / I. Alsina, L. Dubova, M. Duma, L. Stroksa, Z. Smiltina
- Ar selēnu bagātinātu graudu kvalitatīvais novērtējums : promocijas darbs inženierzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas zinātnes nozarē / Māra Dūma ; promocijas darba zinātniskā vadītāja D. Kārkliņa ; promocijas darba zinātniskais konsultants V. Kreicbergs ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Pārtikas tehnoloģijas katedra.
- Selenium in grains and cereal products / Mara Duma, Daina Karklina
- Nutritional value of germinated wheat grains fortified with microelement selenium / Mara Duma, Daina Karklina
- Pārtikas produktu funkcionalitātes daudzejādība / Uldis Kauliņš, Daina Kārkliņa, Vineta Vītola, Māra Dūma, Aivars Strautnieks, Baiba Ozola
- Kvantitatīvā analīze : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / [Biruta Druviete, Māra Dūma, Daina Truksne] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Kvalitatīvā analīze : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / [Māra Dūma] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Analītiskās ķīmijas uzdevumi ar risinājumiem un vingrinājumiem : mācību līdzeklis / Biruta Druviete, Māra Dūma, Daina Truksne ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Selenium and changes of amino acids content in germinated barley grains / Mara Duma, Daina Karklina
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / Pēteris Kūka, Māra Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Selenium additives and changes of B vitamins contents in wheat grains during germination / Mara Duma, Daina Karklina
- Ķīmija : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Influence of selenium additives on amino acids content in wheat grains / Mara Duma, Daina Karklina
- Effect of selenium un thiamine, riboflavin and pantothenic acid content in different grains / Mara Duma, Daina Karklina
- Selenium additives and vitamin content in grains / Māra Dūma, Daina Kārkliņa
- Content of C and E vitamins in grains enriched with microelement selenium / Mara Duma, Daina Karklina
- Changes of sprouting activity of different wheat varieties by sodium selenite solution = Dažādu šķirņu kviešu graudu dīgtspējas izmaiņas nātrija selenīta šķīdumā / M. Dūma, D. Kārkliņa
- Patstāvīgo studiju organizācija un realizācija Pārtikas tehnoloģijas fakultātē / D. Kārkliņa, M. Dūma
- The use of different forms of selenium for enrichment of vegetables / I. Alsina, M. Duma, A. Ansevica, R. Kucinska, B. Strazdina
- Dynamic of selenium in wheat kernels and its influence on the spouting activity of the grain / M. Dūma, D. Kārkliņa, V. Kreicbergs
- Peroksīdi uzturā un cīņa pret tiem = Lipoperoxide in the food and they decreasing / D.Ukše, I.Melgalve, U.Kauliņš, D.Dūma, E.Muzikante, I.Alsiņa
- Uzturs un tā bagātināšana : mācību materiāls kursam "Uztura fizioloģiskā vērtība" / U. Kauliņš, D. Kārkliņa, M. Dūma, I.Melgalve, L.Skudra, G.Krūmiņa ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Selēna savienojumu ietekme uz dārzeņu augšanu un attīstību / M. Dūma, I. Alsiņa, U. Kauliņš
- Salātu (Lactuca sativa) bagātināšanas iespējas ar selēnu = Possibilities of enriching lettuce (Lactuca sativa) with selenium / M. Dūma, D. Kārkliņa, I. Alsiņa, U. Kauliņš, J. Mičulis
- Uzturs un tā bagātināšana : mācību materiāls kursam "Uztura fizioloģiskā vērtība" / U. Kauliņš, D. Kārkliņa, M. Dūma, I.Melgalve, L.Skudra, G.Krūmiņa ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Humīnskābju hidrolizāta ietekme uz tomātu un redīsu augšanu un attīstību = The effect of hydrolysate of humic acids on the growth and development of tomatoes and radish / Ģ.Pētersons, I.Strokša, M.Dūma, U.Kauliņš
- Praktiskās apmācības programma Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārtikas produktu tehnoloģijas akadēmiskās un profesionālās studiju programmas studentiem / sast. D. Kārkliņa, A. Strautnieks, M. Dūma, I. Ciproviča; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas katedra.
- Produkcijas vadība / J.Krofords ; tulk. M.Dūma
- Fermentation process of different grains substrates by probiotics / D.Karklina, S.Strike, M.Duma, L.Skudra, I.Ciprovica
- Uztura fizioloģiskā vērtība : lekciju materiāli / U.Kauliņš, D.Kārkliņa, M.Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Par selēna savienojuma SN-2 ietekmi uz lapu salātiem = Selen compound SN-2 influence to the lettuce / I.Strokša, M.Dūma, F.Dimiņš, D.Kārkliņa, U.Kauliņš
- Patstāvīgo studiju iespējas Pārtikas Tehnoloģijas fakultātē / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Possibilities of food industry for promotion of rural development in Latvia : abstract / D.Karklina, M.Duma
- Nitrātu problēma un uztura kvalitāte / M.Dūma, D.Kārkliņa, I.Melgalve, U.Kauliņš
- Jauni un uzlaboti pārtikas produkti = New and improved food products / D.Kārkliņa, M.Dūma, V.Kreicbergs
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi laboratorijas darbiem. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas kat. ; sast. P.Kūka, M.Dūma. 2. daļa /
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi laboratorijas darbiem. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra; sastādītāji: P. Kūka, M. Dūma. 2. daļa /
- Selēns uzturā = Selenium in the food / M.Dūma, D.Kārkliņa, U.Kauliņš
- Pārtika, uzturs un veselība. Pamatproblēmas = Food, nutrition and health fundamental problems / D.Kārkliņa, M.Dūma, I.Skrupskis, L.Medne, U.Kauliņš, I.Melgalve
- Dūma (dz. Slēze) Māra
- Patērētājs un pārtikas produktu kvalitāte = Consumer and food quality / D. Kārkliņa, M. Dūma, U. Kauliņš
- Selēns uzturā / M.Dūma, U.Kauliņš
- Mājturības specialitātes attīstības problēmas = The development of home economics study programs / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Bīstamības analīze pēc kritiskā kontroles punkta (HACCP) graudu pārstrādes procesos / D.Kārkliņa, A.Blija, M.Dūma, A.Ivanova
- Humīnskābju hidrolizāta ietekme uz spraudeņu apsakņošanos / I.Strokša, M.Dūma, P.Andersons
- Nitrātu problēma un uztura kvalitāte / M.Dūma, D.Kārkliņa, I.Melgalve, U.Kauliņš
- Ūdens - pārtikas produkts Nr.1 / P.Kūka, I.Čakste, M.Kūka, M.Dūma
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi laboratorijas darbiem. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas kat. ; sast. P.Kūka, M.Dūma. 1. daļa /
- Food science education problems in Latvia / D.Karklina, M.Duma
- Problems of the University/industry relationshop in Food science / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Pārtikas produktu piesārņošana ar nitrātiem un tās atkarība no augsnes tipa / M.Dūma, P.Kūka
- Pārtikas zinātņu akadēmiskās studiju programmas izvērtējums / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Pārtikas produktu kvalitāte un tās noteikšana / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Nitrātu fotometriskās noteikšanas iespējas dārzeņos un augļos / P.Kūka, I.Čakste, M.Dūma, M.Kūka
- Possibilities of Faculty of Food Technology for cooperative work with European Universities / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Vaski - augstmolekulāro spirtu avots? / M.Kūka, M.Dūma, U.Kauliņš, I.Strokša
- Piedāvāto izvēles priekšmetu nozīne un perspektīva pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārtikas produktu tehnoloģijas specialitātes studentiem / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Mājturības skolotāja sagatavošanas problēmas / D.Kārkliņa, M.Dūma, R.Galoburda
- Possibilities of nitrate determination in fruit and vegetables / P.Kūka, I.Čakste, M.Dūma, M.Kūka
- Ekoloģiski tīras lauksaimniecības problēma / M.Dūma, M.Dūdiņš, B.Druviete
- Pasniedzēju loma studiju procesā / I.Čakste, M.Dūma, E.Jurēvics, D.Kārkliņa
- Joda noteikšana kālija jodīdu saturošos sapropeļa preparātos / P.Kūka, M.Dūma
- Sapropeļi / M.Dūdiņš, B.Druviete, D.Truksne, M.Dūma
- Joda noteikšana prolongētas darbības KJ saturošā preparātā = Determination of iodine in a substance of prolonged operation containing potassium iodide / P. Kūka, M. Dūma, M. Dūdiņš
- Fizikālā un koloidālā ķīmija : programma Pārtikas tehnoloģijas fak. stud. / sast. P.Kūka, M.Dūma, M.Kūka ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas kat.
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995