Māra Dūma
Dr. sc. ing.Amats
- Pārtikas institūts - asociētā profesore; vadošā pētniece
Pieņemšanas laiki
- O
16:00 - 18:00, 169. vai 171.telpa
Jāpiesakās vismaz divas dienas iepriekš. - T
14:00 - 15:00, 169. vai 171.telpa
Vismaz 2 dienas iepriekš jāpiesakās e-pastā
Studiju kursi
- Ķīmija
- Neorganiskā un analītiskā ķīmija I
- Neorganiskā un analītiskā ķīmija
- Neorganiskā un analītiskā ķīmija II
- Pārtikas produktu analīžu fizikāli-ķīmiskās metodes
Zinātniskās publikācijas
- Atstarošanas spektru izmantošana tomātu augļu kvalitātes novērtēšanā = Use of reflectance spectra in tomato fruit quality assessment / I. Alsina, M. Dūma, L. Dubova, R. Alksnis, L. Dučkena, I. Erdberga, T. Harbovska, A. Avotiņš
- Phytochemicals in tomatoes / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova
- Non-destructive detection of tomato maturity / Reinis Alksnis, Ina Alsina, Laila Dubova, Tetiana Harbovska, Mara Duma
- Biologically active compounds in wild and cultivated cranberries and blueberries / Viesturs Kreicbergs, Mara Duma, Baiba Ozola, Velga Mikelsone
- Determination of tomato quality with hyperspectral imaging / I. Alsiņa, M. Dūma, L. Dubova, R. Alksnis, L. Dučkena, I. Erdberga, T. Harbovska, A. Avotiņš
- Non-destructive quality evaluation of 80 tomato varieties using Vis-NIR spectroscopy / Lilija Duckena, Reinis Alksnis, Ieva Erdberga, Ina Alsina, Laila Dubova, Mara Duma
- Changes in greenhouse grown tomatoes metabolite content depending on supplemental light quality / Ina Alsina, Ieva Erdberga, Mara Duma, Reinis Alksnis, Laila Dubova
- Nutritional benefits of different colored and size tomatoes / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Reinis Alksnis, Ieva Erdberga
- Ceļvedis tomātu augļu izvēlē = Roadmap for tomatoes' fruit choice / Lilija Dučkena, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Baiba Buša, Kristiāna Skutele, Tetiana Harbovska, Ieva Erdberga, Māris Bērtiņš, Reinis Alksnis, Ansis Avotiņš, Guna Dūda-Kraukle, Evita Gūtmane, Edgars Gūtmanis
- Possibilities of cucumber powdery mildew detection by visible and near-infrared spectroscopy / I. Alsiņa, G. Bimšteine, L. Dubova, J. Kaņeps, K. Kviesis, B. Bankina, M. Dūma, A. Avotiņš
- Veģetācijas indeksu izmantošana siltumnīcā audzētu lapu dārzeņu augšanas un attīstības novērtēšanā = Use of vegetation indices in assessing the growth and development of greenhouse grown leaf vegetables / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Ansis Avotiņš
- Nutritional benefits of different colour and size tomatoes / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Quality of different coloured tomatoes depending on the growing season = Dažādu krāsu tomātu kvalitāte atkarībā no audzēšanas sezonas / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Diāna Gavare, Ieva Erdberga
- Non-destructive assessment of dietary antioxidants of greenhousegrown tomato (Solanum lycopersicum L.) fruits / Reinis Alksnis, Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova
- Sūkalu valorizācija laktozes pārstrādes produktu ieguvei : promocijas darba kopsavilkums zinātnes doktora (PhD) zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas un dzērienu tehnoloģijās = Valorisation of Whey for Lactose Recycling Products Production : summary of the doctoral thesis for acquiring a doctor of science (PhD) in food and beverage technologies / Kristīne Majore ; darba vadītāja Dr.sc.ing. Inga Ciproviča ; darba recenzenti: Dr.sc.ing. Māra Dūma, Dr.habil. Grazina Juodeikiene, Dr.biol. Armands Vīgants ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Dynamics of tomato yield and its quality under different types of lighting / leva Erdberga, Ina Alsina, Laila Dubova, Mara Duma, Diana Gavare
- Quality of the creamy honey with rowanberry / Anita Blija, Mara Duma, Evita Straumite, Liga Skudra, Marita Skudra, Janis Vainovskis, Janis Kronbergs
- Antioxidant content of dark colored berries / B. Ozola, M. Dūma
- Lighting source as cause of changes in cucumbers’ physiology and morphology / I. Alsiņa, L. Dubova, M. Dūma, I. Erdberga, I. Augšpole, D. Sergejeva, A. Avotiņš
- Changes in the biochemical composition of tomato fruit under the influence of illumination quality / Ieva Erdberga, Ina Alsina, Laila Dubova, Māra Dūma, Daiga Sergejeva, Ingrīda Augšpole, Ansis Avotiņš
- Antioxidant content of dark colored berries / B. Ozola, M. Dūma
- Chickpea aquafaba as egg substitute in meringue cookies / R. Ruska, P. Braksa, E. Straumīte, Z. Krūma, M. Dūma
- Quality of different colored tomatoes depending on growing season / M. Dūma, I. Alsiņa, L. Dubova, D. Gavare, I. Erdberga
- Quality evaluation of creamed rapeseed honey with rowanberries / A. Blija, M. Dūma, E. Straumite, L. Skudra, M. Skudra, J. Vainovskis, J. Kronbergs
- Bioactive compounds in fresh and dried ginger root (Zingiber officinale) / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma, Viesturs Kreicbergs
- Tomātu kvalitātes izmaiņas dažādos audzēšanas apstākļos/ Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Daiga Sergejeva
- Nedestruktīvo un bioķīmisko metožu salīdzinājums tomātu augļu kvalitātes novērtēšanā / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Ingrīda Augšpole, Daiga Sergejeva, Ieva Erdberga
- Comparison of lycopene and β-carotene content in tomatoes determined with chemical and non-destructive methods / I. Alsina, L. Dubova, M. Duma, I. Erdberga, A. Avotiņš, S. Rakutko
- Suggestions for consumers about suitability of differently colored tomatoes in nutrition / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ingrida Augspole, Ieva Erdberga
- Industriālās siltumnīcas energo-ekoloģiskās modelēšanas pieeja / Sergey Rakutko, Ansis Avotiņš, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Comparison of lycopene and β-carotene content in tomatoes determined with chemical and non-destructive methods / I. Alsina, L. Dubova, M. Duma, I. Erdberga, A. Avotiņš, S. Rakutko
- Changes in the biochemical composition of tomato fruit under the influence of illumination quality / Ieva Erdberga, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Daiga Sergejeva, Ingrīda Augšpole, Ansis Avotiņš
- Industriālās siltumnīcas energo-ekoloģiskās modelēšanas pieeja = Energy-ecological approach of industrial greenhouse environment modelling / Sergey Rakutko, Ansis Avotiņš, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Pigments content in different processed edible wild plants / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma
- Bioactive compounds in ginger tea / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma
- Pigments content in different processed edible wild plants / Baiba Ozola, Ingrida Augspole, Mara Duma
- Tomātu kvalitātes izmaiņas dažādos audzēšanas apstākļos / Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Daiga Sergejeva
- Suggestions for consumers about suitability of differently coloured tomatoes in nutrition / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ingrida Augspole, Ieva Erdberga
- Herbal teas as a rich source of phenolic compounds / Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ingmārs Cinkmanis, Baiba Ozola
- Fleksiblajā iepakojumā termiski apstrādātu kartupeļu ēdienu kvalitāte uzglabāšanas laikā : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai = Quality of Potato Meals in Flexible Retortable Packaging During Storage : summary of the Doctoral Dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. / Aija Ruzaiķe ; promocijas darba vadītāja Dr.sc.ing. Sandra Muižniece-Brasava ; promocijas darba konsultanti: Dr.habil.sc.ing. Lija Dukaļska, Dr.med.vet. Kaspars Kovaļenko ; oficiālie recenzenti: Dr.habil.sc.ing. Imants Atis Skrupskis, Dr.sc.ing. Māra Dūma, Dr.agr. Līga Lepse ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Bioactive compounds in herbal infusions / I. Augšpole, M. Dūma, B. Ozola
- Evaluation of different lighting sources on the growth and chemical composition of lettuce / D. Sergejeva, I. Alsina, M. Duma, L. Dubova, I. Augspole, I. Erdberga, K. Berzina
- Bioactive compounds in herbal infusions / I. Augšpole, M. Dūma, B. Ozola
- Potato processing by-product evaluation for microencapsulated phenolic compound production : summary of the Doctoral Dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. = Kartupeļu pārstrādes blakusproduktu izpēte mikrokapsulētu fenolu savienojumu ieguvei : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai / Igors Šepeļevs ; promocijas darba vadītāja Prof., Dr.sc.ing. Ruta Galoburda ; oficiālie recenzenti: Dr.sc.ing. Dalija Segliņa, Dr.agr. Ilze Skrabule, Dr.sc.ing. Māra Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Biogenic Elements & Basic Inorganic Chemistry / Baiba Ozola ; reviewer Dr.sc.ing. Māra Dūma ; Latvia University of Life Sciences and Technologies. Faculty of Veterinary Medicine.
- Herbal teas as a rich source of phenolic compounds / Ingrīda Augšpole, Māra Dūma, Ingmārs Cinkmanis, Baiba Ozola
- Sarkanā LED apgaismojuma ietekme uz salātu augšanu = Influence of red LED’s of growth of lettuce / Daiga Sergejeva, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma, Ingrīda Augšpole
- Bioactive compounds in tomatoes at different stages of maturity = Bioloģiski aktīvie savienojumi tomātos atkarībā no nogatavināšanas pakāpes / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Quality of tomatoes grown under LED lightning / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Ieva Erdberga, Ingrīda Augšpole
- Evaluation of different lighting sources on the growth and chemical composition of lettuce / D. Sergejeva, I. Alsina, M. Duma, L. Dubova, I. Augspole, I. Erdberga, K. Berzina
- Salātu raža un tās kvalitāte dažāda gaismas spektrālā sastāva ietekmē / Daiga Sergejeva, Ina Alsiņa, Māra Dūma, Laila Dubova, Ansis Avotiņš, Kristīna Bērziņa
- 70 Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mirkļi / sastādīja: Inga Ciproviča, Māra Dūma, Anita Blija, Daina Kārkliņa
- Phenolic profile of fresh and frozen nettle, goutweed, dandelion and chickweed leaves / Ingrida Augspole, Mara Duma, Baiba Ozola, Ingmars Cinkmanis
- Phenolic profile of fresh and frozen nettle, goutweed, dandelion, and chickweed leaves / Ingrida Augspole, Mara Duma, Baiba Ozola, Ingmars Cinkmanis
- Evaluation of biologically active compounds in fresh and dried vegetables and spices : summary of the doctoral dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. = Bioloģiski aktīvo savienojumu izvērtējums svaigos un kaltētos dārzeņos un garšaugos : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai / Līga Prieciņa ; [scientific supervisor: Daina Kārkliņa ; official reviewers: Dace Tirzīte, Valdis Kampars, Māra Dūma] ; Latvia University of Agriculture. Faculty of Food Technology.
- Vistu olu eļļas ieguve un kvalitāte : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai = Hen egg oil extraction and quality : summary of the doctoral thesis for the scientific degree of Dr.sc.ing. / Aleksandrs Kovaļčuks ; [promocijas darba zinātniskā vadītāja Māra Dūma ; promocijas darba zinātniskais konsultants Viesturs Kreicbergs ; oficiālie recenzenti: Imants Atis Skrupskis, Līga Skudra, Ida Jākobsone] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. [Ķīmijas katedra].
- Vistu olu eļļas ieguve un kvalitāte = Hen egg oil extraction and quality : promocijas darbs inženierzinātņu doktora (Dr.sc.ing.) zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas zinātnes nozares pārtikas produktu kvalitāte apakšnozarē / Aleksandrs Kovaļčuks ; promocijas darba vadītājs Māra Dūma ; promocijas darba konsultants Viesturs Kreicbergs ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Ķīmijas katedra.
- Quality of tomatoes during storage / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Quality of tomatoes during storage / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Nedestruktīvo un bioķīmisko metožu salīdzinājums augu analīzē / Daiga Sergejeva, Raitis Zeps, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma
- Effect of processing on pigment content in spring wild plants / B. Ozola, I. Augspole, M. Duma
- Changes of chemical composition of rhubarb during vegetation / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova
- Comparison of different chlorophylls determination methods for leafy vegetables / I. Alsiņa, M. Dūma, L. Dubova, A. Šenberga, S. Daģis
- Comparison of humic substances and microbiological preparations on the yield formation of lettuce / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Māra Dūma.
- Comparison of different chlorophylls determination methods for leafy vegetables / I. Alsiņa, M. Dūma, L. Dubova, A. Šenberga, S. Daģis
- The effect of egg yolk oil on the chemical, physical and sensory properties of mayonnaise / Aleksandrs Kovalcuks, Evita Straumite, Mara Duma
- The influence of microelements selenium and copper on the rye malt amylase activity and flour technological properties / K. Antoņenko, M. Duma, V. Kreicbergs, D. Kunkulberga
- Bioactive compounds in tomatoes at different stages of maturity / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova, I. Erdberga
- The influence of microelements selenium and copper on the rye malt amylase activity and flour technological properties / K. Antoņenko, M. Duma, V. Kreicbergs, D. Kunkulberga
- Egg yolk oil as a source of bioactive compounds for infant nutrition / A. Kovalcuks, M. Duma
- Egg yolk oil as a source of bioactive compounds for infant nutrition / A. Kovalcuks, M. Duma
- Chemical composition of tomatoes depending on the stage of ripening / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova, I. Erdberga
- The effect of egg yolk oil on the chemical, physical and sensory properties of mayonnaise / Aleksandrs Kovalcuks, Evita Straumite, Mara Duma
- Artišoku raža un tās kvalitāte viengadīgā stādījumā = Yield and quality of artichoke in one-year plantation / Solvita Zeipiņa, Līga Lepse, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Antioxidant activity in nettle (Urtica dioica L.) and garden orache (Atriplex hortensis L.) leaves during vegetation period / S. Zeipiņa, I. Alsiņa, L. Lepse, M. Dūma
- The effect of seed coat color on the biochemical properties of runner beans (Phaseolus coccineus L.) seeds / Ina Alsiņa, Laila Dubova, Liene Strauta, Māra Dūma
- The effect of irrigation on the biochemical content of leafy vegetables / Solvita Zeipiņa, Ina Alsiņa, Līga Lepse, Māra Dūma
- Antioxidant activity in leafy vegetables during vegetation period / Solvita Zeipiņa, Ina Alsiņa, Līga Lepse, Māra Dūma
- Chemical composition of tomatoes depending on the stage of ripening / Mara Duma, Ina Alsina, Laila Dubova, Ieva Erdberga
- Effects of mycorrhizal fungi glomus mosseae on the yield formation of tomatoes / Laila Dubova, Ina Alsiņa, Ligita Liepiņa, Māra Dūma
- The changes of chemical composition of rhubarb during vegetation / M. Duma, I. Alsina, L. Dubova
- The effect of light spectrum on the content of pigments in Solanaceae vegetables / Ina Alsina, I. Erdberga, L. Dubova, M. Dūma, G. Gmizo
- The effect of irrigation on the content of ascorbic acid and antioxidant activity of leafy vegetables / S. Zeipiņa, I. Alsiņa, L. Lepse, M. Dūma
- Leaf vegetables as source of phytochemicals / Mara Duma, Ina Alsina, Solvita Zeipina, Liga Lepse, Laila Dubova
- Solvent extraction of egg yolk oil from liquid egg yolk / Aleksandrs Kovalcuks, Mara Duma
- Solvent extraction of egg oil from liquid egg yolk / Aleksandrs Kovalcuks, Mara Duma
- C vitamīna dinamika nātrēs (Urtica dioica L.) = Dynamics of ascorbic acid in nettles (Urtica dioica L.) / Solvita Zeipiņa, Ina Alsiņa, Līga Lepse, Māra Dūma
- Leaf vegetables as source of phytochemicals / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Solvita Zeipiņa, Līga Lepse, Laila Dubova
- Apūdeņošanas ietekme uz lapu dārzeņu un redīsu ražu un kvalitāti = The effect of irrigation on the leaf vegetables and radish yield and quality / Solvita Zeipiņa, Līga Lepse, Ina Alsiņa, Māra Dūma
- Titrimetrisko metožu salīdzinājums askorbīnskābes satura noteikšanai dārzeņos = The comparison of titrimetrical methods for determination of ascorbic acid in vegetables / Māra Dūma, Ina Alsiņa, Laila Dubova, Solvita Zeipiņa
- The influence of copper on the rye malt quality / Kristina Antoņenko, Viesturs Kreicbergs, Mara Duma, Fredijs Dimins, Sandra Ozola, Vita Rudoviča
- The influence of copper on the rye malt quality / Kristina Antoņenko, Viesturs Kreicbergs, Mara Duma, Fredijs Dimins, Sandra Ozola, Vita Rudoviča
- The impact of Glomus mosseae on the yield formation of onions / L. Dubova, I. Alsina, M. Duma
- Interaction of selenium and vitamin E in eggs and egg yolk oil / Aleksandrs Kovalcuks, Mara Duma
- Selenium influence on the rye malt falling number / K. Antonenko, V. Kreicbergs, M. Duma, D. Kunkulberga
- Selenium effect on rye malt quality = Selēna ietekme uz rudzu iesala kvalitāti / Kristīne Antoņenko, Viesturs Kreicbergs, Māra Dūma, Sandra Ozola
- The content of plant pigments in red and yellow bell peppers / Mara Duma, Ina Alsina
- The influence of different copper concentrations on barley grain sprouting and the content of total phenols / K. Antoņenko, V. Kreicbergs, M. Dūma
- Selenium's influence on rye malt quality / K. Antoņenko, V. Kreicbergs, M. Dūma, S. Ozola
- The effect of selenium on yield quality of lettuce / I. Alsiņa, L. Dubova, Z. Smiltiņa, L. Stroksa, M. Dūma
- The influence of different copper concentrations of the barley grains sprouting activity and content of total phenols / K. Antonenko, V. Kreicbergs, M. Duma
- Comparison of different solvents for carotenoids extraction in vegetables / Mara Duma, Ina Alsina
- Ar selēnu bagātinātu graudu kvalitatīvais novērtējums : promocijas darba kopsavilkums inženierzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas zinātnes nozarē / Māra Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte ; [darba zin. vad. Daina Kārkliņa] = The qualitative evaluation of grain fortified with selenium : summary of Doctoral thesis to obtain the Doctor's degree of Engineering sciences in branch of Food Science / Māra Dūma ; Latvia University of Agriculture. Faculty of Food Technology ; [scientific supervisor Daina Kārkliņa].
- Ar selēnu bagātinātu graudu kvalitatīvais novērtējums : promocijas darbs inženierzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai pārtikas zinātnes nozarē / Māra Dūma ; promocijas darba zinātniskā vadītāja D. Kārkliņa ; promocijas darba zinātniskais konsultants V. Kreicbergs ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Pārtikas tehnoloģijas katedra.
- The effect of selenium on yield quality of leaf vegetables / I. Alsina, L. Dubova, M. Duma, L. Stroksa, Z. Smiltina
- Nutritional value of germinated wheat grains fortified with microelement selenium / Mara Duma, Daina Karklina
- Pārtikas produktu funkcionalitātes daudzejādība / Uldis Kauliņš, Daina Kārkliņa, Vineta Vītola, Māra Dūma, Aivars Strautnieks, Baiba Ozola
- Selenium in grains and cereal products / Mara Duma, Daina Karklina
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / Pēteris Kūka, Māra Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Selenium and changes of amino acids content in germinated barley grains / Mara Duma, Daina Karklina
- Analītiskās ķīmijas uzdevumi ar risinājumiem un vingrinājumiem : mācību līdzeklis / Biruta Druviete, Māra Dūma, Daina Truksne ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Kvalitatīvā analīze : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / [Māra Dūma] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Kvantitatīvā analīze : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / [Biruta Druviete, Māra Dūma, Daina Truksne] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Selenium additives and changes of B vitamins contents in wheat grains during germination / Mara Duma, Daina Karklina
- Selenium additives and vitamin content in grains / Māra Dūma, Daina Kārkliņa
- Content of C and E vitamins in grains enriched with microelement selenium / Mara Duma, Daina Karklina
- Influence of selenium additives on amino acids content in wheat grains / Mara Duma, Daina Karklina
- Effect of selenium un thiamine, riboflavin and pantothenic acid content in different grains / Mara Duma, Daina Karklina
- Ķīmija : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti / Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Dynamic of selenium in wheat kernels and its influence on the spouting activity of the grain / M. Dūma, D. Kārkliņa, V. Kreicbergs
- Patstāvīgo studiju organizācija un realizācija Pārtikas tehnoloģijas fakultātē / D. Kārkliņa, M. Dūma
- Changes of sprouting activity of different wheat varieties by sodium selenite solution = Dažādu šķirņu kviešu graudu dīgtspējas izmaiņas nātrija selenīta šķīdumā / M. Dūma, D. Kārkliņa
- The use of different forms of selenium for enrichment of vegetables / I. Alsina, M. Duma, A. Ansevica, R. Kucinska, B. Strazdina
- Uzturs un tā bagātināšana : mācību materiāls kursam "Uztura fizioloģiskā vērtība" / U. Kauliņš, D. Kārkliņa, M. Dūma, I.Melgalve, L.Skudra, G.Krūmiņa ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Peroksīdi uzturā un cīņa pret tiem = Lipoperoxide in the food and they decreasing / D.Ukše, I.Melgalve, U.Kauliņš, D.Dūma, E.Muzikante, I.Alsiņa
- Salātu (Lactuca sativa) bagātināšanas iespējas ar selēnu = Possibilities of enriching lettuce (Lactuca sativa) with selenium / M. Dūma, D. Kārkliņa, I. Alsiņa, U. Kauliņš, J. Mičulis
- Selēna savienojumu ietekme uz dārzeņu augšanu un attīstību / M. Dūma, I. Alsiņa, U. Kauliņš
- Uzturs un tā bagātināšana : mācību materiāls kursam "Uztura fizioloģiskā vērtība" / U. Kauliņš, D. Kārkliņa, M. Dūma, I.Melgalve, L.Skudra, G.Krūmiņa ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Humīnskābju hidrolizāta ietekme uz tomātu un redīsu augšanu un attīstību = The effect of hydrolysate of humic acids on the growth and development of tomatoes and radish / Ģ.Pētersons, I.Strokša, M.Dūma, U.Kauliņš
- Fermentation process of different grains substrates by probiotics / D.Karklina, S.Strike, M.Duma, L.Skudra, I.Ciprovica
- Produkcijas vadība / J.Krofords ; tulk. M.Dūma
- Uztura fizioloģiskā vērtība : lekciju materiāli / U.Kauliņš, D.Kārkliņa, M.Dūma ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Praktiskās apmācības programma Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārtikas produktu tehnoloģijas akadēmiskās un profesionālās studiju programmas studentiem / sast. D. Kārkliņa, A. Strautnieks, M. Dūma, I. Ciproviča; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas katedra.
- Par selēna savienojuma SN-2 ietekmi uz lapu salātiem = Selen compound SN-2 influence to the lettuce / I.Strokša, M.Dūma, F.Dimiņš, D.Kārkliņa, U.Kauliņš
- Jauni un uzlaboti pārtikas produkti = New and improved food products / D.Kārkliņa, M.Dūma, V.Kreicbergs
- Selēns uzturā = Selenium in the food / M.Dūma, D.Kārkliņa, U.Kauliņš
- Pārtika, uzturs un veselība. Pamatproblēmas = Food, nutrition and health fundamental problems / D.Kārkliņa, M.Dūma, I.Skrupskis, L.Medne, U.Kauliņš, I.Melgalve
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi laboratorijas darbiem. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra; sastādītāji: P. Kūka, M. Dūma. 2. daļa /
- Patstāvīgo studiju iespējas Pārtikas Tehnoloģijas fakultātē / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Possibilities of food industry for promotion of rural development in Latvia : abstract / D.Karklina, M.Duma
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi laboratorijas darbiem. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas kat. ; sast. P.Kūka, M.Dūma. 2. daļa /
- Dūma (dz. Slēze) Māra
- Nitrātu problēma un uztura kvalitāte / M.Dūma, D.Kārkliņa, I.Melgalve, U.Kauliņš
- Patērētājs un pārtikas produktu kvalitāte = Consumer and food quality / D. Kārkliņa, M. Dūma, U. Kauliņš
- Nitrātu problēma un uztura kvalitāte / M.Dūma, D.Kārkliņa, I.Melgalve, U.Kauliņš
- Mājturības specialitātes attīstības problēmas = The development of home economics study programs / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Selēns uzturā / M.Dūma, U.Kauliņš
- Humīnskābju hidrolizāta ietekme uz spraudeņu apsakņošanos / I.Strokša, M.Dūma, P.Andersons
- Bīstamības analīze pēc kritiskā kontroles punkta (HACCP) graudu pārstrādes procesos / D.Kārkliņa, A.Blija, M.Dūma, A.Ivanova
- Pārtikas zinātņu akadēmiskās studiju programmas izvērtējums / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Food science education problems in Latvia / D.Karklina, M.Duma
- Ūdens - pārtikas produkts Nr.1 / P.Kūka, I.Čakste, M.Kūka, M.Dūma
- Pārtikas produktu piesārņošana ar nitrātiem un tās atkarība no augsnes tipa / M.Dūma, P.Kūka
- Problems of the University/industry relationshop in Food science / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Fizikālā ķīmija : metodiskie norādījumi laboratorijas darbiem. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas kat. ; sast. P.Kūka, M.Dūma. 1. daļa /
- Vaski - augstmolekulāro spirtu avots? / M.Kūka, M.Dūma, U.Kauliņš, I.Strokša
- Possibilities of Faculty of Food Technology for cooperative work with European Universities / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Pārtikas produktu kvalitāte un tās noteikšana / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Mājturības skolotāja sagatavošanas problēmas / D.Kārkliņa, M.Dūma, R.Galoburda
- Possibilities of nitrate determination in fruit and vegetables / P.Kūka, I.Čakste, M.Dūma, M.Kūka
- Nitrātu fotometriskās noteikšanas iespējas dārzeņos un augļos / P.Kūka, I.Čakste, M.Dūma, M.Kūka
- Ekoloģiski tīras lauksaimniecības problēma / M.Dūma, M.Dūdiņš, B.Druviete
- Piedāvāto izvēles priekšmetu nozīne un perspektīva pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārtikas produktu tehnoloģijas specialitātes studentiem / D.Kārkliņa, M.Dūma
- Fizikālā un koloidālā ķīmija : programma Pārtikas tehnoloģijas fak. stud. / sast. P.Kūka, M.Dūma, M.Kūka ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas kat.
- Sapropeļi / M.Dūdiņš, B.Druviete, D.Truksne, M.Dūma
- Joda noteikšana kālija jodīdu saturošos sapropeļa preparātos / P.Kūka, M.Dūma
- Joda noteikšana prolongētas darbības KJ saturošā preparātā = Determination of iodine in a substance of prolonged operation containing potassium iodide / P. Kūka, M. Dūma, M. Dūdiņš
- Pasniedzēju loma studiju procesā / I.Čakste, M.Dūma, E.Jurēvics, D.Kārkliņa
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2004
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995