Zivju apstrādes biotehnoloģiju studiju un pētniecības centrs
- Dzīvās prakses laboratorijas pētniecība, pilot- un demonstrāciju projektiem
- Risinājumi jaunu produktu izstrādei sortimenta paplašināšanai un importētājproduktu aizstāšanai.
Centra pētniecības un darbības virzieni:
- zivju produktu veidu izstrāde;
- jaunu zivju apstrādes tehnoloģisko metožu izstrāde vai esošo pilnveidošana;
- zivju pārstrādes blakusproduktu izmantošanas izpēte;
- mūsdienīgo un tradicionālo iepakošanas risinājumu izpēte;
- uzglabāšanas laika pagarināšanas veidu izstrāde;
- gatavo zivju produktu izmaksu samazināšana;
- patērētāju attieksmes izpēte pret jauniem produktu veidiem, organizējot aptaujas, degustācijas;
- izejvielu un gatavo produktu kvalitātes kontrole;
- zilo biotehnoloģiju izpēte un attīstība
Fish processing biotechnology study and research center:
- Living Labs for research, pilot- and demonstration projects.
- Solutions for the development of new product types to expand the assortment and replace imported products.
Research and activity directions of the center:
- development of fish product types;
- development of new fish processing technological methods or improvement of existing ones;
- exploration of the use of by-products in fish processing;
- research on modern and traditional packaging solutions;
- development of methods to extend storage life;
- reducing the cost of prepared fish products;
- exploration of consumer attitudes towards new product types, organising surveys, tastings;
- quality control of raw materials and prepared products;
- research and development of blue biotechnology.