Sanita Sazonova
Ph.D.Amati
- LPTF studiju un zinātnes korpuss - sagādniece
- Pārtikas institūts - docente; vadošā pētniece
- Zivju apstrādes biotehnoloģiju studiju un pētniecības centrs -
Pieņemšanas laiki
Pieņemšanas laiki nav norādīti.
Studiju kursi
- Pārtikas izejvielu bioloģija
- Gaļas pārstrādes tehnoloģija
- Pārtikas produktu tehnoloģijas pamati
- Pārtikas produktu nekaitīgums I
- Pārtikas produktu tehnoloģijas pamati
- Pārtikas nozares pamati
Zinātniskās publikācijas
- High pressure processing effects on raw pork meat amino acid and fatty acid composition / Sanita Sazonova, Ruta Galoburda, Ilze Gramatina
- Combined effect of microencapsulated horseradish juice and high-pressure treatment on pork quality during storage / Sanita Sazonova, Lolita Tomsone, Ruta Galoburda, Ilze Grāmatiņa, Thierry Talou
- Strukturētas zivju masas un to produktu ražošanas rokasgrāmata : ražošanas tehnoloģija, ekonomiskie aprēķini / M. Šabovics, S. Muižniece-Brasava, I. Grāmatiņa, S. Sazonova, T. Ķince [un vēl 7 autori] ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte sadarbībā ar FoodTech Baltija SIA.
- Combined effect of microencapsulated horseradish juice and high pressure treatment on pork quality during storage / S. Sazonova, L. Tomsone, R. Galoburda, I. Gramatina, T. Talou
- Augstspiediena apstrādes ietekme uz cūkgaļas kvalitāti = Effect of High Pressure Processing on Pork Meat Quality : promocijas darbs zinātņu doktora grāda (Ph.D.) iegūšanai pārtikas un dzērienu tehnoloģijās / Sanita Sazonova ; promocijas darba vadītājas: Dr.sc.ing. Ruta Galoburda, Dr.sc.ing. Ilze Grāmatiņa ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Pārtikas tehnoloģijas katedra.
- Augstspiediena apstrādes ietekme uz cūkgaļas kvalitāti : promocijas darba kopsavilkums zinātņu doktora grāda (Ph.D.) iegūšanai pārtikas un dzērienu tehnoloģijās = Effect of High Pressure Processing on Pork Meat Quality : summary of the doctoral thesis for the scientific degree of Ph.D. / Sanita Sazonova ; promocijas darba vadītājas: Dr.sc.ing. Ruta Galoburda, Dr.sc.ing. Ilze Grāmatiņa ; darba recenzenti: Dr.sc.ing. Vita Šterna, Dr.sc.ing. Anita Blija, Dr.sc.ing. Jānis Zutis ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Development of new innovative ready-to-use fish products / Sandra Muizniece-Brasava, Asnate Kirse-Ozolina, Sanita Sazonova, Janina Kivite, Ilze Gramatina, Martins Sabovics
- Food matrices enriched with horseradish products and their bioavailability / Lolita Tomsone, Zanda Kruma, Ruta Galoburda, Kristine Majore, Sanita Sazonova, Ruta Kazemaka
- Development of products from Baltic sprat (Sprattus balticus) as an analogue to traditional italian anchovy preserves / Martins Sabovics, Asnate Kirse-Ozolina, Ilze Gramatina, Zanda Kruma, Sanita Sazonova, Gita Krumina-Zemture, Janina Kivite, Anete Keke, Elina Sturmovica, Sandra Muizniece-Brasava, Igor Sepelevs
- Changes of physical parameters of meat during wet ageing / Ilze Gramatina, Raitis Krasnobajs, Liga Skudra, Sanita Sazonova
- Development of new cost-efficient and ready-to-cook fish products with higher nutritional value / Sandra Muizniece-Brasava, Asnate Kirse-Ozolina, Ilze Gramatina, Sanita Sazonova, Janina Kivite, Martins Sabovics, Inga Ciprovica, Elina Sturmovica, Andrey Gorbatovskiy
- Effect of high pressure processing on raw pork microstructure and water holding capacity / S. Sazonova, I. Gramatina, D. Klava, R. Galoburda
- Innovative structured fish meat products from Baltic sprat (Sprattus Sprattus Balticus) / Sandra Muizniece-Brasava, Asnate Kirse-Ozolina, Ilze Gramatina, Inga Ciprovica, Andrey Gorbatovskiy, Sanita Sazonova, Evita Straumite, Zanda Kruma, Martins Sabovics, Daiga Kunkulberga, Janina Kivite, Tatjana Kince, Jelena Zagorska
- Change of physically chemical parameters of meat during wet ageing / Ilze Gramatina, Raitis Krasnobajs, Liga Skudra, Sanita Sazonova
- Innovative structured fish mass products from Baltic sprat (Sprattus sprattus balticus Schneider) / Sandra Muizniece-Brasava, Asnate Kirse-Ozolina, Ilze Gramatina, Andrey Gorbatovskiy, Sanita Sazonova, Evita Straumite, Zanda Kruma, Inga Ciprovica, Martins Sabovics, Daiga Kunkulberga, Janina Kivite, Tatjana Kince, Jelena Zagorska
- FTIR spectroscopy studies of high pressure-induced changes in pork macromolecular structure / S. Sazonova, M. Grube, K. Shvirksts, R. Galoburda, I. Gramatina
- FTIR high-throughput screening for assessment of the high pressure induced structural changes in pork meat juice / Sanita Sazonova, Mara Grube, Karlis Shvirksts, Ruta Galoburda, Ilze Gramatina
- Effect of high pressure processing on raw pork microstructure and water holding capacity / S. Sazonova, I. Gramatina, D. Klava, R. Galoburda
- High pressure induced changes in pork macromolecular structure / S. Sazonova, K. Shvirksts, M. Grube, R. Galoburda, I. Gramatina
- High pressure effect on the sensory and physical attributes of pork / Sanita Sazonova, Ruta Galoburda, Ilze Gramatina, Evita Straumite
- Sensory evaluation of structured fish mass products from Baltic sprat (Sprattus Sprattus Balticus Schneider) / Evita Straumite, Andrey Gorbatovskiy, Sanita Sazonova, Ilze Gramatina, Sandra Muizniece-Brasava, Zanda Kruma, Asnate Kirse, Inga Ciprovica, Martins Sabovics
- Sensory properties of pork meat with herbal extract / I. Gramatina, S. Sazonova, Z. Kruma, E. Straumite
- Application of high-pressure processing for safety and shelf-life quality of meat / Sanita Sazonova, Ruta Galoburda, Ilze Gramatina
- Herbal extracts for ensuring pork meat quality during cold storage = Augu ekstrakti atdzesētas cūkgaļas kvalitātes nodrošināšanai uzglabāšanas laikā / Ilze Grāmatiņa, Sanita Sazonova, Zanda Krūma, Līga Skudra, Līga Prieciņa
- Application of high-pressure processing for safety and shelf-life quality of meat – a review / Sanita Sazonova, Ruta Galoburda, Ilze Gramatina
- Effect of high pressure processing on microbial load in pork / Sanita Sazonova, Ruta Galoburda, Ilze Gramatina
- Effect of high pressure processing on raw pork colour and water holding capacity / S. Sazonova, R. Galoburda, I. Gramatina
2021
2020
2019
2018
2017