Velga Miķelsone
Dr. sc. ing.Amats
- Pārtikas institūts - docente
Pieņemšanas laiki
- P
16:00 - 17:30, 266. kab., pilī
Iepriekš piesakoties - C
12:30 - 14:00, 266. kab., pilī
Iepriekš piesakoties
Studiju kursi
Zinātniskās publikācijas
- Total phenol and antioxidant content in various processed pollens / Keitija Dzenīte, Anda Bulgakova, Einārs Rogovs, Velga Miķelsone
- Bioķīmija [elektroniskais resurss] : metodiskie norādījumi un laboratorijas darbu apraksti Pārtikas produktu tehnoloģijas fakultātes Pārtikas zinību studiju programmas studentiem / Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Ķīmijas katedra ; sastādīja: Velga Miķelsone.
- Influence of lyophilization and convective type drying on antioxidant properties, total phenols and flavonoids in pollens / Ingmars Cinkmanis, Fredijs Dimins, Velga Mikelsone
- Influence of lyophilization and convective type drying on antioxidant properties, total phenols and flavonoids in pollens / Ingmars Cinkmanis, Fredijs Dimins, Velga Mikelsone
- Total content of flavonoids in schizandra chinensis fruits / Inga Šarenkova, Kristīne Žolnere, Velga Miķelsone, Fredijs Dimiņš
- Antioxidant characteristics of Latvian herbal tea types = Latvijā vākto zāļu tēju antioksidatīvo īpašību raksturojums / Fredijs Dimiņš, Velga Miķelsone, Miķelis Kaņeps
- Latvian antioxidant characteristics of herbal tea types / F. Dimiņš, V. Miķelsone, M. Kaņeps
- Bioķīmija : mācību līdzeklis / Velga Miķelsone ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Ķīmijas katedra.
- Determination of sterigmatocystin in beer by high performance liquid chromatography with ultraviolet detection / A. Versilovskis, S. de Saeger, V. Mikelsone
- Stability of sterigmatocystin during bread baking / Aleksandrs Veršilovskis, Velga Miķelsone
- Effect of storage time, temperature and solvent on the stability of sterigmatocystin standard solutions / Aleksandrs Veršilovskis, Velga Miķelsone
- Sterigmatocystin presence in different Latvian bread samples / Aleksandrs Versilovskis, Velga Mikelsone
- Sterigmatocystin presence in typical Latvian grains / Aleksandrs Veršilovskis, Vadims Bartkevičs, Velga Miķelsone
- Smiltsērkšķu spiedpalieku ietekme uz lizocīma aktivitāti = Influence of the sea buckthorn remains to lysozyme activity / Guna Tīberga, Kitija Stepe, Velga Miķelsone
- Laktozes spektrofotometriska noteikšana pienā = Spectrophotometrically determination of lactose in milk / Rasa Sniedzāne, Edgars Eglītis, Velga Miķelsone
- Dažādu saldinātāju ietekme uz tauku oksidācijas pakāpi = Influence of different sweetener to oxidations level / Guntars Kirovainis, Aļona Vasiļjeva, Velga Miķelsone
- Askorbīnskābes spektrofotometriska un jodometriska noteikšana kultivēto un purva dzērveņu sulā = Determination the ascorbic acid in cultivated and bog cranberries / Laura Beinardte, Oksana Nordena, Velga Miķelsone
- Elaboration of solid phase extraction method for analysis of sterigmatocystin / Aleksandrs Veršilovskis, Velga Miķelsone
- Baktericīdo vielu un antivielu satura izvērtējums dažādās lauksaimniecības sistēmās turēto govju pienā = Evaluation of antibodies concentration in cow’s milk from different agricultural systems / Jeļena Zagorska, Inga Ciproviča, Velga Miķelsone
- Sterigmatocystin stability and presence in Latvian grains / Aleksandrs Versilovskis, Velga Mikelsone
- Analytical method for the determination of sterigmatocystin in grains using high-performance liquid chromatography–tandem mass spectrometry with electrospray positive ionization / A. Versilovskis, V. Bartkevics, V. Mikelsone
- Vistu olu bioaktīvu sastāvdaļu izdalīšana un izmantošana : disertācija inženierzinātņu doktora grāda iegūšanai / Velga Miķelsone ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte.
- Miķelsone (dz. Šēniņa) Velga
- Vistu olu bioaktīvu sastāvdaļu izdalīšana un izmantošana : disertācijas kopsavilkums Dr.inž. zinātniskā grāda iegūšanai = Extracting and utilization of hen's egg bioactive components = Выделение и применение биологически активных компонентов из курийных яиц / Velga Miķelsone ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte. Ķīmijas katedra.
- Technological and economic aspects of complex processing of eggs for obtaining bioactive preparations / P.Andersons, U.Kauliņš, V.Miķelsone
- Vai ir bioloģiski "vērtīga" un "mazvērtīga" gaļa? / U.Kauliņš, D.Klūga, L.Markeviča, V.Miķelsone, J.Kolkova
- Olu kompleksā pārstrāde bioloģiski aktīvu preparātu iegūšanai = Complex processing of eggs for obtaining biologically active preparations / P.Andersons, U.Kauliņš, V.Miķelsone
- Olu kompleksās pārstrādes tautsaimnieciskā nozīme / U.Kauliņš, V.Miķelsone, L.Vecmuktāne
- Neue Lysozymenthaltende Praeparate als Wuchs - und Immunitaetsstimulatoren in der Tierzucht / J.Latvietis, P.Andersons, L.Kārkla, U.Kaulins, A.Baumane, V.Mikelsone, J.Remeze
- Комплексное использование яичного белка/ П.Андерсонс, У.Каулиньш, В.Микелсоне
- Organisma dabiskā aizsargfaktora - lizocīma fermentatīvās aktivitātes īpatnības pārtikas produktos / V.Miķelsone, L.Vecmuktāne, U.Kauliņš
- Lizocīma aktivitāti ietekmējošie faktori un lizocīmaktīvu preparātu izlietošana lopkopībā / P.Andersons, D.Jonkus, U.Kauliņš, V.Miķelsone, L.Vecmuktāne, I.Remeze
- Lizocīma preparātu izlietošana lopkopībā un faktori, kas ietekmē to fermentatīvo aktivitāti = The use of lysozyme preparations in cattle-breeding and factors influencing their activity / P. Andersons, U. Kauliņš, V. Miķelsone, L. Vecmuktāne, D. Jonkus, I. Remeze
- Lizocīma uzsūkšanās cāļu tievajās zarnās / V.Miķelsone, P.Andersons, R.Kušaks ... [u.c.]
- Создание и использование лизоцимактивных препаратов в качестве неспецифических стимуляторов роста и естественной резистентности организма цыплят, поросят и телят / П.Андерсон, У.Каулиньш, Я.Латвиетис, Л.Каркла, В.Микелсоне, И.Ремез
- Особенности определения лизоцимной активности / У. Я. Каулиньш, В. Я. Микельсоне, П. П. Андерсон, А. А. Валтере, Л. Я. Вецмуктане
2023
2019
2017
2014
2013
2011
2008
2007
2001
1999
1998
1997
1995
1991